Startsiden | Bedrifter | Offentlig etater | Lag og organisasjoner

Presselaget

Leder: Ole Jacob Glåmen

Adresse:
6683 Vågland

Telefon: 71 55 63 18

Mobil: 957 52 713

Telefaks:

Mail: glaamen@svorka.net

Hjemmeside:

Ansatte: 2

Aktuelle utdannelser:

Kunder: Private og næringslivet

Fakta: Er landbruksentreprenør og utfører jobber som pløying, horving, såing, grashøsting, rundballpressing, transport av fòr, material og tømmer, sandstrøing, snøbrøyting og diverse gravemaskinarbeid.

Rediger opplysninger
 Tips en venn
Printvennlig versjon

Presselaget

Telefonen kimer og ordrenne strømmer inn mens vi snakker med Ole Jacob Glåmen. Han kan fortelle at det er nok å gjøre i bedriften,særlig i sommerhalvåret. Presselaget, som er navnet på bedriften, består av Ole Jacob Glåmen og Magne Hesjehagen. Begge utgjør til sammen ett årsverk i ”Presselaget”, og de driver begge gårder i tilegg til bedriften.
 
Det er hovedsakelig rundballpressing for gardbrukere Presselaget driver med. De slår, tørker, presser og pakker gresset, og setter til den syren gardbrukeren ønsker.
- Det er korte og hektiske sesonger og svært mye å gjøre! Forteller Ole Jacob.
presselaget 2

pløying - horving - såing - grashøsting - rundballpressing

– For å spare en arbeidsmann har vi en rundballpresse som presser og pakker i en vending, men blir det alt for mye å gjøre leier vi inn ekstra arbeidsfolk.

Presselaget tar også på seg andre typer jobber og har mye utstyr å hjelpe seg med. De har blandt annet utstyr for å gruse veg med. Dette er hydraulisk styrt slik at de kan regulere hvor bredt de skal gruse, og de kan beholde midten av vegen ugrusa.
De har en såmaskin som blåser ut frøet. Det gjør at frøene blir jevnt spredd og det vokser derfor ikke ugress innimellom gresset.
Hengeren de har kan senkes slik at utstyr og annet kan kjøres rett inn på hengeren.
presselgat 3