Startsiden | Bedrifter | Offentlig etater | Lag og organisasjoner

Vaagland Båtbyggeri

Leder: Peder Vaagland

Adresse:
6683 Vågland

Telefon: 71559900

Mobil:

Telefaks: 71559901

Mail: vaagland@vaagland.no

Hjemmeside:
http://www.vaagland.no

Ansatte: 40

Aktuelle utdannelser:
Platearbeider, sveiser, rørlegger, snekker, industrimekaniker, maskinarbeider, ingeniør

Kunder: Redere i Norge og rundt nord-atlanteren som har behov for fartøyer til fiske og fraktefart og andre spesialskip med lengde opp til 80 meter.

Fakta: Vaagland Båtbyggeri bygde sin første 27 fots motorbåt i tre i 1927. Siden da har firmaet produsert 135 båter. Vaagland Båtbyggeri AS bygger fiskefartøy, lasteskip, ferger, passasjer- og spesialskip

Rediger opplysninger
 Tips en venn
Printvennlig versjon

Vaagland Båtbyggeri

Peder E. Vaagland (62) er andre generasjons båtbygger på verftet, og viser oss stolt rundt i bedriften. Markedet for båter svinger. Det har tatt seg noe opp siste året, og Vaagland Båtbyggeri AS har ansatt 8 nye personer i vår (2005). Av de er to lærlinger i industrimekanikerfaget.

 

Stort sett kjøper bedriften selve skrogene fra utlandet ; - fra Polen, Latvia og Kina, og de slepes til Vaagland hvor de så innredes, utrustes og ferdigstilles. Dette er et omfattende arbeid hvor forskjellige fag og arbeidere er involvert. I dette ligger mange tusen dagsverk på en stor båt.

 

Nede i båten finner vi Arve Ersvik (22) som begynte som industrimekaniker-lærling i fjor (2004). Han bor i Surnadal, men pendler til Halsa. -Far min jobba på båtbyggeriet her, og jeg ville også det, så derfor begynte jeg som lærling, sier han. Han sier at han har en fin og variert arbeidsdag, og vil anbefale andre ungdommer å gå samme veien.

Vaagland baat1

Teknikken blir best når den styres av dyktige fagfolk

Vaagland baat2