Startsiden | Bedrifter | Offentlig etater | Lag og organisasjoner

Sveiva

Leder: Ingrid S. Otnes

Adresse:
6680 Halsanaustan

Telefon: 71 55 81 65

Mobil:

Telefaks:

Mail:

Hjemmeside:
http://www.sveivajakken.no

Ansatte: 1

Aktuelle utdannelser:
Fagbrev søm

Kunder: Private og næringslivet.

Fakta: Produksjon av seilduksprodukter ble startet for tre år siden i lag med en venninne. I 2005 registrete Ingrid Seter Otnes et enmannsforetak, og nå er hun alene om å produsere anorakker, jakker, vester, hatter og vesker i seilduk. Markedet er i lokal-miljøet og på messer rundt om i Møre og Romsdal og Trøndelag. Dessuten fører fire butikker i fylket Sveiva sine produkter.

Rediger opplysninger
 Tips en venn
Printvennlig versjon

Sveiva

Ingrid Seter Otnes (49) har en elektrisk symaskin og slipper å "sveive", og kanskje er det derfor hun har så stor produksjon oppe på loftet på Halsa? Arbeidstiden varierer for en som er selvstendig næringsdrivende; - Jeg jobber ofte til midnatt, men jeg kan også ta meg fri en dag, forteller Ingrid. -Jeg prøver å holde på!

 

Hun kjøper inn seilduksruller på 50 meters lengde, og klipper dem opp i håndterlig format før hun vasker duken for første gang. Så farges materialet og vaskes for andre gang, før mønsteret blir klippet ut og plagget sys ihop.

Det er stort sett jegere og båtfolk som kjøper produkta

Anorakkene og jakkene er gule på skuldrene, og dette kommer av at materialet er "barka". Dette blir gjort for å impregnere materialet og dette krever en møysommelig prosess:

 

Barken tas av bjørk og or, og skal først plukkes for deretter å tørkes i et år før den legges i vann. Så skal tøyet ligge to uker i denne blandingen tilsatt salt og soda før det legges i en lukket plastpose i to døgn. Deretter er det opp i badet igjen i en ny uke! Men det er verd strevet, for så kan kundene gå lenge tørre i regnet, og fargen på stoffet blir veldig fin!

sveiva