Startsiden | Bedrifter | Offentlig etater | Lag og organisasjoner

Skogselskapet i Møre og Romsdal

Leder: Tore Dønnheim

Adresse:
6680 Halsanaustan

Telefon: 71558144

Mobil:

Telefaks:

Mail: megarden@skogselskapet.no

Hjemmeside:
http://www.skogselskapet.no

Ansatte: 1

Aktuelle utdannelser:
Skogskole, gartnerutdanning

Kunder: Private og næringslivet.

Fakta: Skogsselskapet i Møre og Romsdal, (en ideell stiftelse) eier Megarden Planteskole som ble etablert allerede i 1937 på Halsa. Her produseres det gran, furu og bjørkeplanter for videresalg i Møre og Romsdal.

Rediger opplysninger
 Tips en venn
Printvennlig versjon

Skogselskapet i Møre og Romsdal

Tore Dønheim(45) har jobbet på planteskolen siden 1982, og er den eneste som ble spart da det måtte nedbemanninger til i 2003. 1991 var toppår, og det ble levert 3,4 millioner planter fra bedriften i Halsa. Siden har aktiviteten i skogen dalt, og i år vil de trolig selge bare 340 000 grønne små....

 

Han kan fortelle at arbeidet er svært variert, og at det er kjekt å jobbe så mye ute i friluft. Han sår, luker og gjødsler, sorterer, pakker og sender ut planter. Granplantene får godt stell i 2 år, mens furua blir solgt etter ett år under opppsyn. i tillegg produseres det noe bjørk ved bedriften. Planteskolen eier også en lastebil, og denne er delvis utleid (med sjåfør) til et firma. -Det er bare tilfeldig at jeg er her, sier Tore. Jeg begynte som sjåfør, og så ble det etter hvert... -Jeg kjører fremdeles lastebil to dager i uka. Han forteller også at skogselskapet driver opplysningsarbeid overfor skoler, barnehager og lærere. De tar ungdommene med ut i skogen og arrangerer "spikkekurs", tjærebrenning og annet.

-Skogselskapet har lovt å prøve å holde driften i gang i 5 år til, sier Tore, så får vi håpe at markedet for planter tar seg opp snart.

Plantene må stå på kjølelager for at de ikke skal spire
før de er kommet i jorda hos kunden

Skogselskapet Megarden1 Skogselskapet felleskjøpet2