Startsiden | Bedrifter | Offentlig etater | Lag og organisasjoner

Sandnes Skysstasjon

Leder: Mari Hestflått

Adresse:
6686 Valsøybotn

Telefon: 71555322

Mobil:

Telefaks:

Mail: mari@sandnes-skysstasjon.no

Hjemmeside:
http://www.sandnes-skysstasjon.no

Ansatte: 3

Aktuelle utdannelser:
Agronom, økonomisk utdannelse, diverse kurs

Kunder: Lokalbefolkninga og turister

Fakta: Sandnes Skysstasjon ble etablert i 1994, og bruker hest i undervisning, til rekreasjon og opplevelser for barn, unge og voksne. I tillegg arbeider Sandnes Skysstasjon for å ivareta norske hestetradisjoner

Rediger opplysninger
 Tips en venn
Printvennlig versjon

Sandnes Skysstasjon

Mari Hestflått (27) har vært med og stelt hester fra hun var ei lita jente, og vil bare jobbe med HEST! Hun trivest med det varierte arbeidet, vekslinga mellom å være ute eller inne og at hun treffer mye folk.

-Etter krigen var det ut med hesten og inn med traktor. Men faren min liker å gå mot strømmen og har alltid jobba med hest på gården. Han arrangerte først rideturer i Trollheimen, men etter hvert tok han med konseptet hjem til gården i Valsøyfjord, og etablerte bedriften der.

Nå har de 20 hester, et føll og en flott døla hingst. Denne heter Sandnesborken og er født på Sandnes, men har vært stasjonert på Østlandet som avlshingst de siste 12 åra. Nå er han tilbake, og Mari kan stolt fortelle at han er en sjelden blåskimler (fargen), og som avlshingst er han et viktig ledd i å bevare denne gamle typen dølahest.

På Sandnes Skysstasjon kan man delta på rideleirer i fjellet og på gården, eller få ridetimer etter ønske.

Sandnes Skysstasjon jobber for å bevare den
gamle typen dølahest

Sandnes Skysstasjon1 Sandnes Skysstasjon2