Startsiden | Bedrifter | Offentlig etater | Lag og organisasjoner

Møretyri (Tjæreprodukter)

Leder: Vidar Henden

Adresse:
6683 Vågland

Telefon: 71 55 60 99

Mobil:

Telefaks:

Mail: moretyri@online.no

Hjemmeside:
http://www.moretyri.no

Ansatte: 2

Aktuelle utdannelser:
Kjemiker, kurs og studier av faget , økonomisk utdannelse

Kunder: Private og næringslivet.

Fakta: Produksjon av tretjære og tjærebaserte blandingsprodukter for båt, hus og hytte. Dessuten produksjon av løsemiddelfri interiørolje til golv, vegger m.m.

Rediger opplysninger
 Tips en venn
Printvennlig versjon

Møretyri (Tjæreprodukter)

Vidar Henden (53) ville finne en attåtnæring til melkeproduksjonen, og hadde samtidig mange røtter liggende etter nydyrking på gården. Det resulterte i at han så en mulighet for å starte med tjærebrenning. Nå holder han seg selv og en person til i arbeid ved at han har funnet et etterspurt nisjeprodukt.

-Det er spennende å jobbe med produktutvikling og erfare at markedet faktisk vil ha tjære-, og oljeproduktene mine, sier Vidar. -Det er ingen

Møre Tyri 1

Det er spennende å utvikle nye produkt og
finne ut hva markedet vil ha

typiske dager her. Arbeidet er veldig variert, men hovedsaklig arbeider jeg med vare- og kundeekspedering om sommeren, og produksjon av tjære og miksing til ferdigprodukt om vinteren.

 

Vidar har lært seg faget gjennom prøving og feiling, samt at han har rådført seg med «gamlekara» i faget. I tillegg finnes det noe litteratur om emnet, og han har også samarbeidet med en kjemiker om utvikling av blandingsprodukta.

Møre Tyri 2

Møre Tyri 3